pondelok 24. apríla 2017

Rozhovor s kreatívnou trojkou- PRINTINTIN

Tri mladé dievčatá ,ktoré milujú papierníctvo a originalitu sa rozhodli splniť si svoj sen a robia všetko pre to aby ho dotiahli do dokonalosti. Nezvyčajný názov printintin patrí ich vlastnému eshopu s papierníctvom. 

No ale viac vám už povedia ony v ich videu ,ktoré vám predstavuje ako printintin tak aj jeho stvoriteľky Martinu, Aničku a Kačku. 





No nie je to skvelý nápad? Ja osobne tie dievčatá neskutočne obdivujem! Dostali nápad, nezľakli sa ho, dali hlavy dokopy a po pol roku sú tu a snažia sa získať peniaze na otvorenie ich vlastného eshopu! Všimla som si ich hneď v deň keď pridali príspevok do facebookovej stránky bloggeriek, že začínajú a sú na startovači. Keďže ja ich peňažnou stránkou podporiť nedokážem, rozhodla som sa napísať im a skúsiť nájsť možnosť ako im pomôcť! 

A po pár dňoch vám konečne pridávam interview so stvoriteľkami PRINTINTIN 




1  1) Ktorú z vás napadlo vytvoriť si vlastný eshop? Rozmýšľala si nad tým už dlhšie alebo ťa to napadlo len tak?

K: Doteď si pamatuju, když jsme přemýšlely nad tím, co vytvoříme jako náš závěrečný projekt při studiu Multimédií, kde jsme se potkaly. Narazila jsem na Aničku jednou náhodou na chodbě ve škole, a řekla jsem jí, že jsem hodně přemýšlela nad e-shopem s papírnickými výrobky, kde bychom využily naší společnou zálibu v letteringu. Anička se uprostřed mého návrhu začala pousmívat...nejdřív jsem se lekla, že jsem asi s tímhle nápadem dost mimo, ale když jsem ty pochyby vyslovila nahlas, ona na to: 'Vůbec ne, já jsem přemýšlela úplně nad tím samým.'

A: No a pak jsme se daly do kupy s Martinou, ona byla stejný blázen do papírnictví jako my. Asi se dalo dopředu čekat, že to bude dost organizačně náročné, ale Marťa se žádných organizačních věcí nezalekla, takže do toho s náma skočila po hlavě. A musím říct, že vůbec nevím, co bychom si bez ní počaly, takovýho mistra přes excelovský tabulky a Trello jste ještě neviděli!

2   2) Aký máte medzi sebou vzťah? Pri všetkej tej organizácií sa vaše vzťahy naštrbili alebo skôr spevnili?

M: Když jsme ve škole s projektem začínaly, sotva jsme se znaly, ale už od začátku se nám pracuje skvěle. Čím víc se známe, tím je to lepší. Každá z nás přináší do týmu jiný pohled, názory, nápady a skvěle se doplňujeme.

A: Myslím, že sem tam se nám stane, že si dostatečně neporozumíme, třeba když má některá z nás nápad, ale je tam nějaký malý detail, který se musí dořešit. Většinou je to tak, že ta, co s nápadem přišla, si ho musí i dobře obhájit a vysvětlit, proč by fungoval. Celkově si ale zakládáme na tom, abychom se navzájem vyslechly, potom dáváme hlavy dohromady, diskutujeme nad možnými řešeními a na jednom se dohodneme :)

3  3) Máte nejaké veľké plány do budúcnosti? Nejaké nové produkty? Alebo plánujete zostať len pri zošitoch?

A: Určitě plánujeme nabídku rozšířit o další papírenské produkty, ať už to jsou diáře, různé plánovací listy nebo konkrétně zaměřené journály. Už teď máme nápady popsané minimálně dvě A4. Ale všechno má svůj čas a ke každému produktu chceme přistupovat jednotlivě, každý si zaslouží svojí vlastní pozornost a péči.

4   4) Na startovači máte možnosť balíčkov zošitov (Velký papírenský závislák , ... ) . Na svojom eshope budete tiež ponúkať možnosť zakúpenia zošitov v balíku alebo len každý osobitne? 
A: Určitě bychom rády nabídly i možnost zakoupení balíčků sešitů a to třeba i jako dárkové balení k narozeninám, Vánocům a dalším slavnostem. Přemýšlíme i o možnosti měsíčního odebírání sešitů, ale to je zatím jen v rámci dohadování :)

 5) Rozmýšľali ste už nad cenou vašich produktov? Ak áno  viete už koľko približne bude stáť váš najdrahší produkt?

M: Co se týče cen, zatím je vše víceméně v jednání. Vybíráme materiály, tiskárny a všechny ostatní věci tak, aby byly dostatečně kvalitní a zároveň byly cenově dostupné. Děláme vše pro to, aby ceny na e-shopu byly co nejnižší, zároveň ale určitě nepůjdeme do ničeho, co nebude vypadat dobře nebo bude nekvalitní.

6)Čo posielanie produktov na Slovensko? Bude aj to alebo budete produkty rozosielať len po Česku?

M: Určitě plánujeme posílat i na Slovensko: V nejlepším případě i do dalších států. Je ale třeba počítat s tím, že poštovné bude trochu vyšší.

7) Určite je medzi nami veľa ľudí ,ktorý by chceli začať tiež svoj vlastný malý obchodík. Čo je k tomu potrebné? Živnosť, nejaké povolenia alebo ako to je?


M: Je k tomu potřeba celkem dost, už se tím zabýváme nějaký ten čas. Hodně se to liší tím, co člověk dělá, jaký obchod vede a podobně. Takže nějaké obecné rady asi nebudou na místě, nejdůležitější rada ale je nebát se a jít do toho. Všechno to působí navenek složitě, ale ve skutečnosti není. Dělá to spoustu lidí :)




Ak chcete dievčatá finančne podporiť , čakajú vás odmeny v podobe ich produktov !
Podporiť ich môžete tu ! : https://www.startovac.cz/projekty/printintin/

Dievčatá môžete nájsť tu:

Ich krásne spracovaný Instagram


Skvelá facebooková stránka, kde sa dozviete mnoho noviniek


E-shop, ktorý ešte síce nie je k dispozícií ale je dobre vedieť, kde ho nájdete

http://www.printintin.cz/



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára